30 januari 2015 09:11
Ridsportplus

Bakom kulisserna i Wellington

På vintern samlas Amerikas och många av världens ryttarelit för världens största och längsta tävling i Florida. Under tre månader pågår tävlingar för i hoppning för hopphästar, hunter och ”equitation” på Palm Beach Equestrian Center utanför Wellington.

Bakom kulisserna i Wellington
Foto: Lottapictures

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Klimatet är som svensk sommar och det stora utbytet av olika klasser och stora prispengar lockar till sig stora startfält.

    Det är en enorm anläggning med 12 olika banor för träning och tävling och 20 stallar. De senaste fem åren har tävlingen vuxit sig större och större.  Det pågår tävlingar från klockan åtta på morgonen till sen eftermiddag på olika banor från onsdag till söndag i 12 veckor.

    Publiken kommer framförallt för lördagkvällens stora kvällsklass i strålkastarbelysning. Då fylls läktarna av åskådare och matgäster i de privata loungerna. Men resten av tiden är det mest hästar och ryttare som möter blicken.  Ryttarna som far fram på golfbilar, cyklar och mopeder. Hästarna rids,  leds, skrittas och longeras. Tränare och coacher. Alla finns där. Både för att utbilda hästar, tävla hästar samt naturligtvis även köpa och sälja hästar.

    Skyltar finns som visar att det är företräde för hästen överallt. Idag finns det även privata gårdar uppbyggda runt anläggningen.. Dessa ligger tätt med egna stallar och ridbanor. Det innebär att du kan träna hästen hemma och sedan rida ner den för tävlingen.

    Som besökare kan man njuta av hästar och bra ridning överallt. Det pågår  minst en hoppklass hela tiden.  Antingen det är vanlig hoppning eller de så populära huntingklasserna. Trots att det är gratis inträde så slås man av doften av pengar som finns i Wellington. Det är privata gallerier, boutiquer med kläder och massor av hästsadlar och prylar. 

    Missa inte bildspelet ovan, klicka på bilden för att få en större bild och bläddra fram och tillbaka.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden