Clinic
27 september 2016 08:10

Henrik von Eckermanns fem bästa tips

OS-ryttaren Henrik von Eckermann bjöd under måndagskvällen på en fullmatad hoppclinic hos Kungsbacka Ridklubb. Här kommer hans fem bästa tips.

Henrik von Eckermanns fem bästa tips
"Krångla inte till det för unghästen. Gör enkla saker, då blir det oftast rätt", var ett av Henrik von Eckermanns goda råd under clinicen i Kungsbacka.

Fokus under clinicen låg på hur ryttaren kan förbättra sin inverkan inne på tävlingsbanan och de sex ryttarna – två på unghästar, två på 1,30–1,40-nivåhästar och två på svårklasshästar – fick rida en bana under tävlingslika former, allt medan Henrik gav tips och råd.

Dessa handlade inte bara om tävling utan även om sådant man har nytta av i den vardagliga träningen.

Henriks fem bästa råd:

– Inled alltid enkelt för att stämma av kommunikation och kontroll och för att få en avslappnad och harmonisk häst. En lugn häst lär sig bättre än en som är spänd.

– Krångla inte till det för unghästen. Gör enkla saker, då blir det oftast rätt.

– Ta inte i hästen i onödan. Galoppera framåt direkt efter hindret. Spara förhållningen tills du kommer ut på nästa distans.

– Tvinga aldrig unghästen att landa i rätt galopp. Blir det fel så låt den bara vara och rid rakt fram. Det ordnar sig med galoppen när hästen blir trygg och får förtroende för uppgiften.

– Blir hästen het? Behåll en ”normal” och jämn galopp hela vägen, sitt tungt i sadeln mot hindret. Då får du hästen mer mellan hand och skänkel, anridningen blir mer stabil och hästen mer inramad.

Missa inte vårt långa matiga referat som kommer lite senare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden