8 april 2015 15:00
Ridsportplus

Från Fredricson till Philippaerts

Efter fem år som hästskötare åt svenske hoppryttaren Jens Fredricson byter My Almqvist arbetsgivare. I dag börjar hon sitt nya arbete hos Nicola Philippaerts.

Från Fredricson till Philippaerts
Efter fem år som hästskötare hos Jens Fredricson flyttar My Almqvist till Belgien.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    – Det ska bli fantastiskt spännande, säger My Almqvist.
    – Men det är jobbigt att lämna Lunatic. Det kommer kännas konstigt att inte träffa honom varje dag. Han är sådan personlighet och tycker verkligen att han är störst, bäst och vackrast. 

    My Almqvist har haft händelserika och lärorika år med hoppryttaren Jens Fredricson. Några av höjdpunkterna är OS i London och lagbronset på EM 2013. Men inget av dem slår segern i Falsterbo Grand Prix för några år sedan. 
    – Det var helt fantastiskt att vinna inför hemmapubliken. Det glömmer jag aldrig, säger 25-åringen som kommer från Stockholm. 

    Arbetet hos Jens Fredricson var hennes första hästskötarjobb och det var tillfälligheter som gjorde att hon hamnade där. I början hade hon med sig sin egen häst, men olika omständigheter gjorde att hon valde att satsa fullt ut på att grooma.
    – Jag insåg att jag inte riktigt hade det som krävdes för att nå toppen som ryttare, varken mentalt eller fysiskt. Men som hästskötare såg jag större utvecklingsmöjligheter för mig själv. Och hos Jens har jag verkligen utvecklats på många plan, inte minst personligt, säger hon. 

    Nicola Philippaerts och hans tvillingbror Olivier är trots sina ungdom, 22 år, redan etablerade i världseliten och ingår numera i H&M:s team.  Deras pappa, ridsportprofilen Ludo Philippaerts, och Jens Fredricson känner varandra och team Fredricson har varit gäster på Philippaerts gård ett par gånger. My Almqvist har också träffat Philippaerts ute på många tävlingar. 
    – Det är ändå ett stort steg för mig att ta på många sätt. Jag har trivts jättebra hos Jens och har aldrig bott utomlands förut. 
    Varför gör du det?
    – Philippaerts tävlar i yttersta världseliten och det skulle vara kul att vara med i den cirkusen ett tag. Jag kan kanske inte hålla på med det här så många år till. 
    Vad är roligast med hästskötarjobbet?
    – Att komma så nära hästarna. Det bandet jag och Lunatic har är något alldeles speciellt. Och så är det så klart jätteroligt när ens hästar presterar bra och vinner. Det är ju det man jobbar för. 

    My Almqvist ska arbeta som tävlingsgroom åt Nicola Philippaerts vilket kommer att innebära mycket resor. På en anläggning intill groomar hennes kompis Linn Edvardsson åt Olivier Philippaerts. 
    Vilken häst tror du blir din nya favorit?
    – Det vet jag inte än, jag får väl skaffa mig lite koll på dem föst. 

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden