9 juni 2015 09:10
Ridsportplus

Angelica tände Scandinavium

Det har jublats många gånger i Scandinavium. Både när det gäller idrott, musik och annan underhållning inför fullsatta läktare. Frågan är ändå om något någonsin väckt starkare känslor än när Angelica Augustsson vann världscupen 2011.


Angelica tände Scandinavium
Angelica Augustsson fick en minst sagt ordentlig presentation när hon vann världscuphoppningen i Scandinavium 2011 med Mic Mac du Tillard. Lotta Gyllensten Bild AB, +46705772165

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Det var den 27 februari och en dryg månad tidigare hade Angelica fyllt 24 år. Efter en succéfylld tid som ponnyryttare, junior och young rider med EM-starter i samtliga åldersklasser hade hon flyttat till Tyskland när hon gått ut gymnasiet. 

Dietmar Gugler, tränare och förbundskapten för tyska juniorer och young rider under många år, hade flera gånger erbjudit Angelica att komma till hans anläggning. Angelica hade tänkt stanna någon månad – som blivit drygt fyra år innan hon, efter många internationella framgångar, fick chansen att för första gången starta som senior i Scandinavium.

    
Några bland publiken mindes henne kanske från GP-ponnyn, fler hade sett henne som junior och young rider men för de flesta var Angelica ändå ett ganska okänt kort. Hon hade hunnit presentera sig med andra plats i Gothenburg Trophy med Walter på lördagen och kvalat till världscupen med 1,50-placering för Mic Mac du Tillard (som då hette Midtown du Tillard). 

Debut i världscupen var ändå något helt annat.

    Angelica hade under helgen sagt att Mic Mac, känd för att ha mycket egen vilja, inte hunnit tänka så mycket utan mest verkade ha beundrat blommor, hinder och publik – och som tredje ryttare, bland tolv i omhoppning, var Angelica i ledning. 

Bra så tänkte säkert alla men det återstod etablerade världsstjärnor på framhoppningen och en svensk tjej vinner inte världscupen i sin debut. Fel tänkt. Det gjordes bra försök men inte ens de som red fortare än de borde klarade Angelicas tid. 

Sensationen var ett faktum. Publiken stod upp och applåderade under prisutdelningen och det var garanterat fler än Angelica som inte kunde hålla tillbaka tårarna.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden