Reportage
15 oktober 2016 13:29

Isabells härliga bild på Årvar i norrskenet

Nu kommer säsongen där de norrländska kvällshimlarna kan lysas upp av gnistrande norrsken. Att fånga detta himlafenomen på bild är vanligt, men Isabell Lundberg i västerbottniska Skråmträsk nöjde sig inte bara med norrskenet utan fick även med sig själv och sin häst Ņrvar på en spektakulär bild som nu sprids friskt på nätet.

Det var i förrgår som Isabell upptäckte att det skulle bli en bra kväll för norrsken.
– Man kan hålla koll på norrskens-sajter för att få tips när det är dags, men för mig brukar det mest bara vara att jag ser det, berättar Isabell för Ridsport.

Som hobbyfotograf med egen blogg och aktivt Instagram-konto, är det inte ovanligt att Isabell fotograferar norrskenet. Men den här gången fick hon ett infall och ville ha med sin häst Årvar på bilden.
– Jag hade aldrig tidigare tänkt på att ta med honom på bilden, säger Isabell.

Det var vid 21-tiden hon ställde sig på gården med Årvar, kameran hade hon på stativ och bilden togs med fjärrutlösare.
– Jag upplever att det är som bäst vid åtta/nio på kvällen, sedan lugnar det ned sig för att sätta igång igen vid 01, tipsar Isabell till andra som vill föreviga norrskenet.

När bilden sedan publicerats på Instagram, dröjde det inte länge förrän den började spridas i sociala medier och telefonen började ringa – inte minst från olika tidningar.
– Det är hur häftigt som helst att en bild kan spridas och uppskattas så här, säger Isabell, som tycker det är roligt att man kan glädja så många med bara en bild.

Hästar i norrsken är inte något jättevanligt motiv att fotografera, och man funderar ju förstås direkt på om det här kanske kan bli Isabells egen genre?
– Jag kommer nog inte att fota en bild som kan överträffa det här, tror Isabell, men det låter ändå på henne som hon kommer göra fler försök.

Bara några dagar innan bilden togs hade Isabell ett besök från en tidning inför ett reportage om henne, där hon bland annat berättade att hon gärna ville utveckla bloggen men inte riktigt visste hur hon skulle göra detta.
– Nu kom den här bilden som ett svar på den frågan, säger en glad Isabell.

Isabells blogg

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden