Reportage
22 november 2016 09:49

”Tävling på hemmaplan ger största kicken”

Hon gör sitt sjätte år i ett utländskt toppstall, men kommer hem och tävlar för Sverige på Friends Arena.
I det senaste numret av Ridsport Special möter vi Jonna Ekberg hemma på anläggningen i Belgien där hon arbetar för ett av världens mest expansiva hästföretag.

Vägen till det perfekta ryttarjobbet har varit lång, men numera har Jonna Ekberg, 26, en uppdragsgivare som ger henne alla möjligheter. Hos Stephan Conter på Stephex Stables utanför Bryssel jobbar 600 anställda, Jonna är en av dem. Hennes uppgifter är att rida och tävla. Inget annat.

– Det enda jag gör är att sitta i sadeln, jag har inte mockat en box sedan jag kom hit, förklarar hon i senaste numret av Ridsport Special. 

I det stora reportaget som Ridsports reporter Andrea Berlin gjort berättar Jonna också mer bland annat om samarbetet med stallets förstaryttare Daniel Deusser, om de långa arbetsdagarna, om friheten hon har att själv planera träning och tävling för ”sina” hästar och om det speciella i att arbeta med hästar som när som helst kan komma att säljas och försvinna från gården och ur hennes liv.

Jonna är en av de nio svenska hoppryttare som nytillträdde förbundskaptenen Henrik Ankarcrona valt ut för att tävla i Friends arena under Sweden international horse show som öppnar om bara några dagar. En utmaning som hon i intervjun låter förstå att hon ser fram emot med tillförsikt, och lugn.

–  Att få komma hem och visa framfötterna på stora tävlingar ger den största kicken.

– Men tävlingar är inte längre ett nervöst moment som det var från början, säger hon.

Fakta

TIPS!

Ridsport Special, nummer 2-2016, bjuder på hela 116 sidor fördjupande läsning för den hästintresserade. Prenumererar du på Tidningen Ridsport landar Specialen i din brevlåda senast den 22 november, samma dag finns den också att köpa i butik.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden