Reportage
13 maj 2016 08:00
Ridsportplus

Hon lever sin dröm i Italien

Jannie Canovill lever sitt drömliv i italienska Milano. Men vägen dit har varit lång och kämpig. Nu vill 23-åringen från Helsingborg inspirera andra till att våga uppfylla sina drömmar.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

     I januari tog Jannie Canovill sina dåvarande två hästar och flyttade till Milano för att studera inredningsdesign på det prestigefyllda Institutio Marangoni School of Design. Vägen dit har varit tuff. Jannie Canovill har kämpat dag och natt i flera år för att hennes dröm skulle bli sann. Nu vill hon uppmuntra fler att våga satsa på sina drömmar.
    – Jag lever verkligen min dröm nu, allt blev precis som jag hade önskat mig. Men jag kan inte säga att jag haft tur heller, jag har verkligen stött på många hinder på vägen. Men det har gjort mig till en bra problemlösare, säger hon.

    Sålde en häst
    Jannie Canovill har nyligen sålt en av sina hästar för att kunna satsa helt på den andra hästen och på skolan. Nu tävlar hon sin 7-årige valack, Awaited man can (e Sanvaro-Kannan) upp till 1,35-klasser med bra resultat. För att finansiera hästen och tävlingar jobbar hon för sin tränare och rider hans hästar. Jannie berättar att hon inte har några planer på att flytta tillbaka till Sverige.
    – Det finns så mycket mer tävlingar här och klimatet är dessutom mer anpassat till oss hästmänniskor. Och det är här är bästa stället att bo på om man vill göra karriär som inredningsarkitekt. Milano är ju lite som designens Mecka, säger hon.

    Jannies långa resa mot Milano började strax efter hon tagit studenten. Tidigare hade hon fått fina tävlingsponnyer av sin mamma och var framgångsrik på hoppbanorna. Men när hennes mammas företag gick i konkurs blev hon tvungen att sälja ponnyerna. Plötsligt stod hon utan både hästar och ekonomisk support. Jannie insåg dock snabbt att ett liv utan hästar inte var något alternativ. Fast besluten att jobba ihop pengar till att kunna köpa sig ett par fina hopphästar flyttade Jannie till Norge.
    – Jag jobbade inom restaurangbranschen och hade två heltidstjänster. Även om jag jobbade 16 timmar om dagen sju dagar i veckan var det aldrig särskilt jobbigt. Jag var så inställd på mitt mål.

    Sparade i ett och ett halvt år
    Efter ett och ett halvt års slit i Norge hade Jannie sparat ihop de pengar hon behövde för att köpa två hästar. Hon åkte till Holland och valde ut två fina unghästar. Men glädjen varade inte länge då det visade sig att det var fel på båda hästarna. Hon fick då lämna tillbaka dem och välja ut två andra. 
    – Det var många tårar och många tuffa dagar men jag gav aldrig upp. Och jag hade tur för den ena av de nya hästarna visade sig vara en riktig stjärna. 

    Lärdomarna har varit många för henne de senaste åren.
    – Mitt tålamod har prövats rejält. Jag har lärt mig vikten vid att tänka positivt, att vara flexibel och se lösningar även de jobbigaste dagarna.
    – Det krävs både mod och kraft att gå efter en dröm. Men gör det du älskar och älskar det du gör, då blir det inte tungt att gå upp före solen. 

    Jannie Canovills tips för dig som vill uppfylla din dröm:

    • Omge dig med människor som du inspireras av. Det fungerar som draghjälp och drivkraft.
    • Dina mål och drömmar är viktigast.
    • Inga undanflykter! Om du spenderar din tid väl kommer du närmare ditt mål för varje timme. 

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden