Reportage
17 juni 2016 09:40

Två systrar – två grenar

Systrarna Tovek gick tidigt skilda vägar inom ridsporten. Evelina tröttnade på att springa upp tidigt på morgonen för att komma sist på en dressyrtävling. Isabella ramlade oftast av sin ponny på hoppbanan. Vem som blev hoppryttare och vem som valde dressyrbanan är lätt att räkna ut.

– Vi hoppryttare är effektivare, hinner rida fler hästar än dressyrryttarna, säger Evelina med ett leende och en blick mot Isabella.

De må vara systrar, de här två ryttarna, båda är starka individer men olika i sättet. Som ofta syskon emellan gillar de att gnabbas, fast kanske inte lika mycket nu som när de var yngre. Minst en sak har de gemensamt. De är hemkära, liksom resten av familjen.

Missa inte långläsningen i Ridsport nummer 12 om systrarnas liv på gården Ekängen i närheten av köpcentret Ullared i Halland.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden