Hoppning
27 november 2011 21:58

Coldheart och af Ugglas stjärnvinnare

Globenpubliken fick se två nya vinnare när Stjärnornas hoppning avslutade årets Stockholm International Horse Show. Sångerskan Mia Coldheart vann själva hoppklassen och Caroline af Ugglas toppade stilhoppningen.

Coldheart och af Ugglas stjärnvinnare
Mia Coldheart vann Stjärnornas hoppning med Carolus Rex J. Roland Thunholm

Mia Coldheart, till vardags sångerska i rockbandet Crucified Barbara, såg ut som en riktig hoppryttare när hon styrde runt hoppbanan på hinderhöjden 85 centimeter i sadeln på fina Carolus Rex J (val -01, e Caretano Z-Magini, äg fam Ström/Jovial AB). Dubbelt felfri och en bra tid som ingen av de andra stjärnorna kunde slå bäddade för segern i Stjärnornas hoppning.
– Jag har inte ridit på 15 år men efter den första provridningen i år åkte jag hem med tårar i ögonen för att det var så roligt. Jag har lärt mig väldigt mycket, ”Kalle” är en jättefin häst.

Caroline af Ugglas är mest känd som ett riktigt yrväder men idag antog hon en städad ton och red riktigt stiligt. Hindren låg på en meter när hon nollade grundomgången i sadeln på sin egen Chess (val f-95, e Chagall-Chirac) och visade upp ett bra hinderöga som imponerade på stildomarna Sylve Söderstrand och Pether Markne.
– Jag är väldigt glad, det är inte ofta jag är så här städad. Jag älskar min häst, han är så himla bra som bara hänger på allt jag gör.

RESULTAT hoppklassen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden