Hoppning
25 november 2011 20:44

Kürten vann på Heeds häst

Jessica Kürten har haft Linda Heeds Colina i stallet sedan Linda slutade rida på grund av sin graviditet. När Colina nu skulle lämnas tillbaka till sin ordinarie ryttare igen gjorde Kürten en sista start i Globen med det lilla stoet - och vann fredagkvällens 1,40, med Linda Heed som trea.

Kürten vann på Heeds häst
Jessica Kürten och Colina - två riktiga vinnarskallar. Foto: Peter Zachrisson

Med en omhoppning nästan helt utan förhållningar var det ingen som kunde stoppa irländskan Jessica Kürten, som gick ut som sista startande med Colina (sto f-01, e Cambridge-Tin Rocco, äg Tony Lundin). När Jessica fick startsignal låg Angelica Augustsson i ledning efter en finfin runda på svarte valacken Walter, strax före Linda Heed/Touch. Och det blev en trippel med svenskar – två ryttare och en häst.

Tre andra svenskar i startfältet svarade för dubbla nollrundor – Douglas Lindelöw/Talina, Svante Johansson/Salut d’Amour och  Malin Baryard-Johnsson/H&M Tornesch 1042 slutade precis utanför placering.
Carsten-Otto Nagel värmde upp Rolf-Göran Bengtssons Kiara La Silla, som fick en lugn runda med ett nerslag i omhoppningen.

RESULTAT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden