Ponny
26 november 2011 09:32

Jarno dansade hem kürsegern

Amanda Svanberg visade upp sin hingst Jarno till tonerna av bland annat Lejonkungen i Stockholm International Horse Shows ponnykür. Med ett jämnt program utan större missar blev det seger i Globen.

Jarno dansade hem kürsegern
Amanda Svanberg och Jarno vann ponnyküren i Globen. Foto: Peter Zachrisson

Tre av de fyra ekipagen till start kom från dressyrklubben Willands Ryttarförening, där Amanda Svanberg var den som drog det längsta strået i ponnyküren. Jarno (hingst f-01, e Coelenhagens Purioso-Coelenhagens Let’s be the Best, äg Karin Levin Angergård) var lite tveksam innan han kom in innanför dressyrstaketen, men väl där lyssnade han på sin ryttare.

Enda missen kom i ett enkelt byte, där det blev fel galopp. Annars visade ekipaget upp ett jämnt program med bra flyt. Belöningen blev 74,4 procent för det konstnärliga och69,6 procent för det tekniska – sammanlagt 72 procent och överlägsen segrare.

RESULTAT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden