Ponny
27 november 2011 18:14

Sissela ensam felfri i Prins Carl Philips pris

Sissela Smith satsade på en snygg felfri runda i finalen av Prins Carl Philips Pris, ponnyhoppningen i Globen. Och det höll hela vägen till seger tillsammans med Coral Springs.

Sissela ensam felfri i Prins Carl Philips pris
Sissela Smith och Coral Springs avslutade sin gemensamma karriär med att vinna Prins Carl Philips Pris i Globen. Foto: Peter Zachrisson

Ekipaget värmde upp med en tredjeplats i kvalet på söndagförmiddagen. När det var dags för final gick Sissela och D-ponnyn Coral Springs (sto f-97, e Dito RW-Wagner, äg Per Bentele) ut som näst sista ekipage. Ingen av de sex tidigare ryttarna hade lyckats ta sig i mål utan fel i omhoppningen, men Sissela fick till en väl avvägd ritt och korsade mållinjen som dubbelnolla.
– Jag såg att de andra hade rivit, så jag ville rida felfritt men ändå ganska fort. Jag ville verkligen vinna, det känns helt obeskrivligt att ha fått göra det här i Globen.
Prins Carl Philips Pris blev ekipagets sista start tillsammans, då Sissela är 16 år och nu satsar vidare på stor häst.

Sista startande Daisy Pearson rev i grundomgången och därmed var Sissela klar som vinnare.  Tvåa slutade Emelie Nielsen/Forever Reunited före Frances-Corinne Jenderholt/Aragon.

RESULTAT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden