Distansritt
27 augusti 2012 08:10

Tråkigt slut på distansritts-VM

(Uppdaterad) Zinner ox och Frida Ekström från Oskarshamn blev bästa svenska ekipage på VM i distansritt i England. VM fick ett tråkigt slut då man blev tvungen att bryta tävlingen för flera ekipage på grund av ett åskväder med skyfall och blixtnedslag i banområdet.

Zinner och Frida var det enda svenska ekipaget som kom runt 160 kilometer innan åskovädret slog ut internet och kommunikation. Ekipaget slutade på 23:e plats på 19,48 km/tim.

Yvonne Ekelund/Baron Grey Star klarade sig sedan runt 160 kilometer, men Cecilia Hellesen Hansen/Bomb Jack var tacksam över att bli stoppad från att gå ut på sjätte och sista sträckans 20 km och blev godkänd efter 140 km.

Det svenska laget sprack när Power/Maria Hagman-Eriksson, i vetgate 4, och Dahle/Annelie Eriksson, i vetgate 5, blev stoppade för metabolik vilket ofta innebär för hög puls.

Förenade Arabemiraten tog en trippel individuellt och vann även nationstävlingen med Frankrike och Oman närmast bakom.

Resultat

Läs mer

Läs mer i Ridsport nummer 18/2012, som kommer till prenumeranterna den 6 september och finns i butik från och med den 8 september.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden