Distansritt
18 september 2012 21:26

Distansritt följer Donau

King Peak ox och svenska mästaren Annelie Eriksson är ett av 42 startanmälda par till en av de prismässigt värdefullaste distansritterna i Europa i år. En tredagars CEI*** på 250 km genom Ŗsterrike, Ungern och Slovakien med en prissumma på 105 000 euro.

East European Endurance Ride följer nästan hela vägen strandlinjen vid Donau och de tre sträckorna är dag ett 83 km, dag två 95 km och dag tre 72 km.

Starten går den 19 september i Apetlon i Österrike, passerar genom Ungern med en vetgate, korsar Donau in i Slovakien och avslutas på galoppbanan i Bratislava. Den andra dagen går från Bratislava till Komarno i Slovakien och målet den tredje dagen är alldeles vid Donaus strand i den lilla staden Samorin en liten bit utanför Bratislava.

Förstapriset är 35 000 euro och vinnaren av Best Condition får 2 200 euro. Men så är också anmälningsavgiften på 1 100 euro och för Annelie, som bor i Dalarna, innebär det över 190 mil resa.

Kolla in på söndag hur det gick för King Peak och Annelie här på Ridsportwebben.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden