Distansritt
12 augusti 2014 19:35

Norsk distansframgång i USA

Den norska distansryttaren Lene Hammeren, som många gånger tävlat med sina hästar i Sverige, red hem en sjätteplats bland 195 startande i Tevis Cup 100 miles i USA. Tävlingen, som avgjordes i helgen, anses vara en av världens tre svåraste och tuffaste distansrittstävlingar.

Norsk distansframgång i USA

Tevis Cup på klassiska 100 miles (160 km) i Kalifornien är inte bara en av de svåraste och tuffaste distansrittsbanorna i världen utan också en av de äldsta i modern tid. I år var det den 59:e upplagan med 195 startande från tolv nationer varav 17 ”juniors” och 107 ekipage kom i mål. Starten går i Robie Park 0515 och banan går mot sydväst till målet i Auburn.

Lene Hammeren red arabhästen SMR Filouette och kom i mål på en sjätteplats klockan 22.34. En mycket bra ryttarprestation på en lånad häst som hon inte kan ha känt så länge.

För att få en uppfattning om en av svårigheterna, Cougar Rock på över 2000 meters höjd, (det finns en längre så kallad fegväg) så kan man gå in på Lene Hammeren och hennes sida på facebook där det ligger en bild som tydlig visar vilket mod, erfarenhet och styrka som krävs både av hästen och ryttaren för att klara banan. (Se även några delar av banan här klicka sedan på The Trail).

Heather Reynolds och French Open (Hadea) vann Tevis Cup och kom i mål 21.32.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden