Distansritt
21 september 2014 18:46

Sekundstrid i Rökullaritten

Det blev en sekundstrid mellan två ekipage när årets sista nationella distansritt avgjordes på Rökullarittens banor väster om Vimmerby i Kalmar län.

Rökullarittens banor är kända för att vara tuffa och mycket kuperade, och på banan finns både ett vad och små broar. I högsta klassen, en nationell 120,4 km, kom bara fem ekipage till start kl. 06.00. Sedan ett ekipage utgått på egen begäran i vetgate 1 efter 35 km, var det fyra som fullföljde loppet.

Dessa följdes nästan åt till vetgate 3 efter 102 km. Inför sista sträckans 18,4 km hade RM Al Sheik ox och Elin Gränsgärd, Roslagens R&KK, tagit kommandot med cirka nio minuter. Men Gallardo ox och Anette Nyström, Värmlands Distans, lade in en högre växel om kom ifatt.

Klockan 17.33,25 slår RM Al Sheik Gallardo med två sekunder på upploppet. Segertiden blev 9.54,25 tim/12,2 km/tim. En ganska lång ridtid numera kan man tycka, men då ska man komma ihåg att ekipagens och varje banas alla förutsättningar samt underlaget är unika och handlar om dagsform.

I den högsta regionala klassen över 80 km segrade Baronez Vilda ox och Emma Svanäng, Billingens DRK, på 5.02,07 tim/15,7 km/tim i debuten på 80 km.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden