Distansritt
23 september 2014 21:12

Victoria red distans i Uruguay

Victoria Boberg, som ingår i det svenska young rider-landslaget i distansritt, har blivit femma i en internationell distansritt för young rider i Uruguay.

Victoria red distans i Uruguay
Victoria Boberg, till vänster, skickade även med en bild från Uruguay.

Tävlingen, med 19 startande, var enstjärnig över 80 kilometer för young rider i La Perseverancia-Costa Azul, där Victoria red den 6-åriga angloaraben As Ury med en snitthastighet på 17,7 km/h.

Det är Victoria själv som i ett mejl till Ridsport berättar att hon är första svenska ryttare som tävlar distansritt i Uruguay. Banan var teknisk med mycket djup sand och en del backar och vi red på mestadels grusvägar och på stranden skriver Victoria.

Victoria är på plats i tre veckor som praktikveckor i skolan. Hon finns hos distanstränaren Andres Piernas från Argentina. Den 4 oktober ska hon tävla i Chile för att försöka kvala en häst på 120 km för nästa års young rider-VM som går i landet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden