Distansritt
1 oktober 2015 06:31

Distansens unga talanger korade

Ņrets 5-åriga unghäst i distansritt är BP Taurus riden av Inger Rustad och Ņrets 6-åriga unghäst i distansritt heter My Kanel el Hamy riden av Zandra Lagerbäck. Finalerna avgjordes i samband med Kristinehamnsritten.

Distansens unga talanger korade
Bp Taurus med Inger Rustad är årets 5-åring. Ulf Lonaes

I Unghästfinalerna gäller det inte enbart att vara bland de snabbaste i mål, utan också att samla så mycket poäng att man kommer med till en finalbesiktning cirka två timmar efter målgång. Dit kom två 6-åriga hästar, Falanghina och My Kanel el Hamy samt tre 5-åringar, El Cobrah, Wielka Zolana och BP Taurus.

Domare i finalbesiktningarna var veterinär Ulf Hedenström, som också är en av lärarna på Wången. Hans motivering för 5-åringarna var: ”Taurus och Inger var dagens mest harmoniska ekipage. Högsta poäng för både metabolik och rörelser under dagen. I konkurrens med två övriga högpoängare tog BP Taurus hem segern på sina avslappnade rörelser och alerta uttryck”.

För Årets 6-åriga distansrittshäst stod det mellan Årets 5-åriga unghäst i distansritt 2014 Falanghina och My Kanel el Hamy. Motivering löd ”Båda fick smärre anmärkningar på metabolismen vid slutbesiktningen. I finalbesiktningen efter två timmars vila var Kanel El Hamy den klart smidigaste och tog därmed hem segern”.

Unghästfinalerna i distansritt syftar till att premiera uppfödarna, tränare och ryttare som satsar på att få fram nya lovande hästar i distansritt. BP Taurus är uppfödd i Norge och ägs, tränas och reds av Inger Rustad i Mora. My Kanel el Hamy är uppfödd av Yvonne Ekelund, Växjö, ägs av Ingrid Boström och reds av Zandra Lagerbäck.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden