Distansritt
27 maj 2015 08:30

FEI ställer krav på avstängda

I mars stängdes Förenade Arabemiraten av efter flera distansskandaler. Nu har Internationella Ridsportförbundet haft ett möte med landets representanter för att klargöra vad som krävs innan avstängningen kan hävas.

FEI ställer krav på avstängda
FEI:s generalsekreterare Sabrina Zeender förklarade vad som gäller för Förenade Arabemiraten. Tony Parkes

Sent igår möttes representanter för Internationella Ridsportförbundet (FEI) och Förenade Arabemiraten (UAE) i Schweiz. FEI:s agenda var att förklara vilka åtgärder som krävs innan UAE:s avstängning inom distanssporten kan hävas. Det var raka bud som gällde.

– Det var ett mycket konstruktivt möte, där vi informerade Förenade Arabemiraten om exakt vad de behöver göra innan det finns någon möjlighet att avstängningen lyfts, säger FEI:s generalsekreterare Sabrina Zeender i ett pressmeddelande.

För drygt två månader sedan beslutade FEI om omedelbar avstängning för UAE. Under kort tid avlöste flera skandaler relaterade till distansen varandra. Bland annat uppdagades fusk med internationella lopp och att hästarna inte tagits omhand som sig bör. Under mötet klargjorde FEI att avstängningen kvarstår tills alla nödvändiga åtgärder har vidtagits för att UAE:s förbund ska kunna garantera hästarnas välmående och att FEI:s regler följs.

 – Vi ska nu skriva till dem för att förklara alla de faktorer som behöver uppfyllas och begära en detaljerad plan för hur de ska leverera detta samt en tidsplan. Mötet, som vi hoppas var det första av flera, var bara möjligt efter att UAE dragit tillbaka sitt överklagande av avstängningen, säger Sabrina Zeender .

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden