Distansritt
6 februari 2016 09:01

Distansstall får böta efter lopp

Fem distansstall har fått böta. Det är resultatet efter lördagens distanslopp där flera hästar utsattes för alltför hård behandling och en häst slutligen dog.

Förenade Arabemiratens Ridsportförbund gör ett försök att sätta ned foten och utfärdar böter på 100 000  dirham var till fem distansstall. 120-kilometersloppet avgjordes i Abu Dhabi i lördags och reaktionerna lät inte vänta på sig efter att flera hästar utsatte för våld och en häst avled, skriver Horse and Hound.

Under loppet som var för unga distansryttare kunde publik via livestreaming se hur hästskötare och andra involverade mot reglerna befann sig på banan och jagade på redan utmattade hästar in mot mål. Fem ryttare och tränare diskvalificerades och stängdes av.

Internationella Ridsportförbundet är nu under ökad press att flytta årets världsmästerskap i distansritt från Dubai. Bland annat har Schweiziska Ridsportförbundet föreslagit en bojkott och likaså vill American Endurance Ride Conference att mästerskapet flyttas. Därtill har ett upprop startats online och samlar in underskrifter för att öka trycket på att flytta VM från Dubai.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden