Distansritt
15 februari 2016 21:34

Förbunden enas om distanskrav

Diskussionerna mellan internationella Ridsportförbundet FEI och ridsportförbundet i Förenade Arabemiraten om landets problem med distansritt fortsätter. Nu har de båda förbunden i alla fall enats om en åtgärdslista.

Förbunden enas om distanskrav
Distansryttare från Förenade Arabemiraten vid VM 2014. FEI och EEF har enats om tuffare regler för att få hålla distanstävlingar i Förenade Arabemiraten. --

Distanssäsongen i Förenade Arabemiraten pågår till och med i början av april, sedan blir det för varmt för att tävla där. Men de tävlingar som arrangeras måste följa den nya åtgärdslistan för att få genomföras.

FEI och EEF (Emirates Equestrian Federation) har haft ett flertal möten för att komma tillrätta med de många skador och andra problem som förekommit i samband med distanstävlingar i landet, både på nationell och internationell nivå.

EEF har vidtagit en del åtgärder, bland annat stängt av fem ryttare och fem tränare under ett halvår som inte har hållit sig inom ramen och tagit tillräckligt hänsyn till hästarna.

Helgens President Cup var den första tävlingen som genomfördes efter den nya åtgärdslistan, och FEI menar att reglerna hade avsedd effekt.

De tolv åtgärdspunkterna handlar bland annat om:
Färre tävlingar och maximalt 150 deltagare på varje tävling. Hästarna måste återhämta sig snabbare och komma ner till 55-60 i puls för att få fortsätta/bli godkända. Dessutom ska de sista 2-5 kilometerna av tävlingen utformas så att vare sig bilar eller medhjälpare kan följa med längs spåret.
Medhjälpare till hästar som har blivit uteslutna får inte längre vistas bland de ekipage som fortfarande är kvar i tävlingen och det ska hållas ryttarmöte vid varje tävling där man går igenom reglerna. Ryttare som inte kommer på mötet blir uteslutna.

Du kan läsa åtgärdslistan i sin helhet här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden