Distansritt
19 juni 2016 18:30
Ridsportplus

Elopolda tillbaka på banan

I september var en gravid Sara Henriksson och Elopolda ox bara 34 minuter från ett EM-guld i distansritt. Sedan blev det tyst från det småländska ekipaget. I söndagens Romfartsritt 80 km visade ekipaget dock att det är tillbaka med besked.

Elopolda tillbaka på banan
EM-ryttaren Sara Henriksson är tillbaka och i god form efter en sin graviditet.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Sara Henriksson och Elopolda ox tog en överlägsen seger på den flacka banan i skogen och åkermarksbygden mellan Västerås och Sala i Romfartsritten över 80 km. 15 ekipage var anmälda oxh storfavoriten Elopolda och Sara Henriksson har vilat sig i form.

    Direkt efter start tog ekipaget en klar ledning med några minuter på första sträckans 30 km. I mål blev det en överlägsen seger med 26 minuter på tiden 4.36,39 tim/17,4 km/tim.
    – Jag har nästan tagit henne direkt från lösdriften och ingen har ridit henne sedan EM. Men sedan slutet av mars har vi tränat, säger Sara Henriksson som efter EM i september tvingades sluta rida därför att hon skulle få en son i februari. 
    – Landslagsledaren ville se att hon var igång igen så vi skulle bara jogga runt på 17, 18 km/tim.

    Efter åttondeplaceringen i Samorin i Slovakien på EM förra året finns det nu bara en uppgift för Elopolda och Sara– VM 160 km i Samorin i september.
    – Jag ska inte tävla henne mer före VM. På sista sträckans 20 km släppte jag henne och vi hade kul. Förutom skrittsträckorna som drar ned sluttempot lite, har vi bara galopperat på i 25, 26 km/tim, säger Sara som ska rida SM den 2 juli med Anahita.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden