Distansritt
17 september 2016 16:23

Roslagen svenska mästare

Roslagens Rid och Körklubb tog sitt första SM-guld när lag-SM i distansritt på 80 km avgjordes på Rökullaritten i Smålandsskogarna runt Mariannelund på lördagen.

Roslagen svenska mästare
Roslagens Rid och Körklubb tog guldet på lag-SM. I guldlaget ingick Rakeem/Nicole Sundin, Chaman/Josfinn Blom Lugn, CAS Jeremiah Gray/Elin Joelsson och RM Al Sheik/Stina Wirén.

Roslagens Rid och Körklubb har genom åren ridit hem både silver och brons på lag-SM. Trots att man tappade en häst i vetgate var laget snabbast och tog guld med tiden 15.22,17 tim. Taktiken var att rida tillsammans och försöka hålla ihop laget hela vägen. Det lyckades nästan.
– Det blev ett bra avslut på säsongen och senare ska vi fira guldet med en middag i klubben, sa Josefin Blom Lugn som red sin Chaman och lånade ut Rakeem till Nicole Sundin.

Elin Joelsson red sin CAS Jermiah Gray och lånade ut RM Al Sheik till Stina Wirén som inte kom hela vägen runt.

För femfaldiga storfavoriterna Skånsta Ryttare, som genom åren varit stall Ingrid Boström på Gillmyra Gård i Åkersberga började det bra. Laget ledde i 65 km men sedan gick det snett. En häst stoppades i vetgate och en häst hoppade till så att ryttaren flög av och tappade sin häst som galopperade upp till de andra en bit framför. Josefin i Roslagens lag hörde att något hände bakom och red sedan ifatt och fångade rymlingen. Ryttaren sprang ifatt, satte upp och fortsatte med de andra cirka 15 km. Det var bara ett fel. Hon glömde att rida tillbaka där hon föll av och börja om därifrån eftersom hästen tagit sig framåt i banan utan kontakt med ryttaren. Det slutade med att laget sprack.

Billingens DRK tog andra raka lagmedaljen med tiden 16.40,29 tim. I silverlaget red Ingrid Gradén/Strax,Johanna Wihlstrand/Taggen M, Klara Jakobson/Box och Sara Åhman/Chili Flame.

Bronset till Växjö DRS med tiden 17.35,18 tim. Laget hade bara tre ekipage i laget och var därmed utan riskutrymme. Snabbast var Pepsi Ice/Isabel Henriksson, följt av Enzo Exlusive/Timmy Compier och Le Shadow/Mikaela Linnér.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden