Distansritt
26 januari 2017 12:58

Nytt dödsoffer i Dubai

I dagens distanslopp över 100 km i Dubai har ännu en häst dött. Det innebär sex hästar på tre veckor, de värsta officiella siffrorna på flera år.

Nytt dödsoffer i Dubai
Arkivbild från VM, enligt FEI:s listor var hästen som dog en skimmel. Kim Lundin

Det var i morgonens lopp på Dubai International Endurance City som en belgisk ryttare på en häst ägd och tränad av en lokal hästägare från Förenade Arabemiraten råkade i svårigheter med dödlig utgång. Hästen var uppfödd i Syd-Afrika, 10 år gammal och i UAE minst sedan 2013.

Det nationella loppet Al Manara Endurance Ride över 100 km hade 195 startande, där vinnaren startade 7 i morse och hade tillryggalagt sträckan motsvarande Stockholm Nyköping innan kl 12.  Det var 79 av dem som kom i mål med godkänd vet-check enligt den officiella resultatlistans.

Under tre veckor har nu sex hästar dött, med två i december är det åtta dödsfall under säsongen som snart avslutas. Det är fler än på fem år enligt de officiella resultatlistorna. 


CI står för Catastrofic Injury, det innebär att hästen är bortom hjälp och avlivats. 

Resultatlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden