Distansritt
30 april 2017 17:19

Annelie Ohlén svensk distansmästare

SM i distansritt för seniorer slutade i en sekundstrid i slutet av de 16 milen i Värmland. När allt var över hade Annelie Ohlén och Varenne tagit SM-guld. Svensk mästare för unga ryttare blev Mikaela Linnér med Peach Passion.

Annelie Ohlén svensk distansmästare
2019 blir det en hel del nya regler i internationell distansritt. Arkivbild

Först över mållinjen i seniorernas mästerskap varAnneli Ohlén från Billingens Distansridklubb på Varenne. Svenska Ridsportförbundet berättar att hon, Yvonne Ekelund/Hedonizt och Zandra Lagerbäck/MZ Zou Zou gick ut på sista sträckan med bara några sekunders mellanrum. Hedonizt gick i mål sex sekunder efter guldekipaget och MZ Zou Zou ungefär en och en halv minut. Segertiden var 10 timmar, 11 minuter och 11 sekunder med en snittid på 15,9 km/h. Totalt startade elva ekipage i mästerskapet.

I SM för unga ryttare startade sju ekipage. Två var godkända vid målgång och snabbast av dem var Mikaela Linnér från Växjö Distansryttarsällskap på Peach Passion. Hon tog hem guldet på ridtiden 08:53:25, 3,6 km/h. Tolv sekunder efter i mål var silvermedaljören Svea Hallinder från Österåkers Fältrittklubb på My Kanel El Hamy.

Mer information kommer. 

Fullständiga resultat hos Svenska Ridsportförbundet

Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden