Distansritt
15 maj 2017 09:25

Svenskt EM-kval på holländska mästerskapen

Sverige fick på lördagen ytterligare en häst FEI-kvalad inför EM i Bryssel den 17 augusti, när Annelie Eriksson lotsade in King Peak ox i Holland på 16,4 km/tim. Sista möjligheten för ryttare och hästar att klara EM-kvalkraven är den 18 juni.

Svenskt EM-kval på holländska mästerskapen
Annelie Eriksson och King Peak kan få åka till VM. Foto: Ulf Lonäs

Holländska mästerskapen i distansritt avgjordes i ridsportmetropolen Ermelo nästan mitt i Holland, och i en CEI*** 160 km.

Banan är känd för flera både europeiska och svenska ekipage. Det var 27 ekipage till start och King Peak hade ett bra motstånd från flera elitekipage från Holland, Tyskland, Belgien, Italien och Schweiz.

Klassen vanns av en av Tysklands mest rutinerade och meriterade distansryttare Melanie Arnold ombord på Sevinc. För Annelie blev det en liten revansch för uteslutningen på SM den 30 april med Deres som hon också hoppats kvala till EM.

Carmen Römer vann
Holländsk mästare i distansritt 2017 blev Priam des Roches och Carmen Römer på 18,89 km/tim. Carmen tillhör toppskiktet i Holland, tog sitt sjätte nationella mästerskapsguld, och har även tävlat i Sverige. Silvret till El Kebir Florival och Jarmila Lakeman, 18,61 km/tim och brons till Chatar F och Jeanette Wilhelm, 17,61 km/tim.

Guldet var dock inte enkelt. För några månader sedan bröt Carmen foten på 5 ställen och måste genomgå flera operationer. Hon hade bara kunnat rida de sista veckorna i april, och på holländska förbundets hemsida medger hon att hon helst velat avstå, men att mästerskapet var en observationstävling inför EM och den chansen ville hon inte missa.

Guldhästen är 10 år och de båda ingick i laget som tog brons på VM förra året. Guldet i ungdomarnas mästerskap över 120 km reds hem av 17-åriga Imke Lasma och Sjabeka på 15,83 km/tim.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden