Dressyr
13 december 2011 13:11

Leslie Morse pensionerar svenskfödde Tip Top

Dressyrhingsten Tip Top har gjort sitt på tävlingsbanorna. Hans amerikanska ägare och ryttare Leslie Morse har bestämt sig för att sätta 17-åringen i avelsboxen.

Tip Top 962 är en av USA:s mest framgångsrika dressyrhästar de senaste åren. Tillsammans med Leslie Morse ingick han i det lag som tog brons på VM i Aachen 2006 och har mängder med topplaceringar i internationell GP. Han utmärkte sig redan som unghäst och vann bland annat svenska Breeders tre år i rad.

Enligt Eurodressage blir det inget mer tävlande för Tip Top, som opererades för kolik förra året. I stället blir det avel på heltid för den godkände hingsten.
– Jag har lärt mig så mycket av honom. Utan Tip Top skulle jag inte vara den ryttare jag är i dag, säger Leslie Morse till Eurodressage.
– Han har haft ett hårt program med både tävling och avel och är värd att få det lite lugnare.

Tip Top är e Master-Chagall och uppfödd av Poul Erik Lange. Han har 148 listade avkommor i Sverige och började sin karriär i Sverige tillsammans med Kyra Kyrklund. Som 8-åring såldes han till Leslie Morse.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden