Dressyr
30 november 2012 12:06

Reserven red hem segern

Clara Espinosa fick veta att hon skulle rida i Globen i onsdags, som reserv i Lövsta Future Challenge för unga hästar. Och med Welton Five räckte det hela vägen till seger.

Reserven red hem segern
Welton Five och Clara Espinosa toppade Lövsta Future Challenge för unga hästar. Foto: Peter Zachrisson

11-årige Welton Five (val e Weltman-Maraton, uppf Annika Andersson) var inte särskilt bekymrad över att komma in på Globenarenan. Fyra av de fem domarna höll Clara och Welton Five som vinnare, på 67,465 procent. De bästa betygen kom på inridningen och bytena i vartannat.
– Det är jättetrist att Brisbane och Mattias inte kan rida finalen, såklart. Men jag är glad över att få chansen. Vi fick packa lite hastigt bara. Hästen känns fin och vi har inte hunnit bli nervösa, sa Clara Espinosa före start.

Bland de fyra ekipagen till start var flera av de unga hästarna spända, och fick flera dyra missar i FEI Grand Prix för unga ryttare.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden