Dressyr
22 november 2012 09:21

Schockemöhle: ”Allt gick fel”

(Uppdaterad 22 november) Totilas och hans ryttare Matthias Alexander Rath har inte haft en perfekt start på sitt samarbete. Nu tar hingstens ägare, Paul Schockemöhle, dock tillbaka de tidigare uppgifterna om att hingsten inte ska tjänstgöra i avel nästa år.

– Allt som kunde gå fel med Totilas har gått fel, säger Paul Schockemöhle i en intervju med tyska magasinet Spiegel.
För att försöka få ett mer framgångsrikt år 2013 har Schockemöhle bestämt att hingsten inte ska stå på station och verka via färska semin nästa år – något ägaren lär förlora hundratusentals kronor på.
– Nästa år kommer sporten helt att ligga i fokus. Vi är fortfarande optimistiska.

Schockemöhle och Linsenhoff köpte Totilas 2010, och hade sedan ett hyfsat 2011. Men vid årsskiftet 2011/2012 fick Totilas en skada och i somras insjuknade ryttaren Rath i körtelfeber vilket gjorde att OS-starten uteblev.
Matthias Rath testar nu nya sätt att nå framgång med den svarte hingsten, som tog hem samtliga VM-guld i Kentucky 2010, då han börjat träna för den tidigare holländske lagtränaren Sjef Janssen.

(Uppdaterad 22 november) Till tyska St Georg säger Paul Schockemöhle nu att Totilas visst kommer att vara tillgänglig för avel via färsk sperma under tävlingssäsongen 2013. Dock kommer hingstens avelsarbete att minska för att inte inkräkta på tävlandet. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden