Dressyr
19 april 2012 10:35

Fin inledning av Favourit

(Uppdaterad) Tinne Vilhelmson Silfvén rider även den fyrstjärniga tävlingen i 's-Hertogenbosch i helgen, som går samtidigt som världscupfinalen. I Grand Prix red Tinne ihop strax över 70 procent med Favourit och slutade fyra.

Fin inledning av Favourit
Tinne Vilhelmson Silfvén rider Favourit i kringklasserna under världscupfinalen. Roland Thunholm

Klassen bjöd på fint motstånd då flera av toppryttarna fanns med i startfältet med både nya och gamla hästar. Tinne startade som nummer tre av de tio till start och fick ihop 70,064 procent vilket räckte till ledning fram till att holländska Imke Schellekens-Bartels red in på banan. Med Hunter Douglas Toots övertog hon ledningen på 72,851 procent.

Även Edward Gal/Blue Hors Romanov och sista startande Nathalie zu Sayn-Wittgenstein/Digby – som vann klassen – passerade Tinne och det svenska inslaget i Grand Prix slutade därmed som fyra.

Uppdatering
Tinne var både nöjd och missnöjd efter sin ritt.
– Favourit är ett projekt i sig, jag är jättenöjd med hur bra det fungerade på framridningen men är inte nöjd med precis alla moment inne på banan. Men det är ändå framsteg, säger Tinne.
– Vi har höjt vår lägstanivå, men har mer kvar.

Resultat

Emelie Samuelsson/Kim Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden