Dressyr
14 april 2012 13:38

Titelförsvararen redo för finalen

Temperaturen stiger i holländska ‘s-Hertogenbosch inför världscupfinalerna i dressyr och hoppning. De första hästarna anländer till tävlingsplatsen i dag och titelförsvararen i dressyr, Adelinde Cornelissen, uppges vara laddad.

Enligt Internationella Ridsportförbundet, FEI, finns det ingenting som tyder på hemmaryttaren inte kommer att förvara sin titel tillsammans med Parzival. Adelinde Cornelissen och Parzival är dessutom regerande Europamästare och formen rapporteras inte ha blivit sämre sedan den titeln togs i höstas, snarare tvärtom.

18 dressyrryttare från elva länder är anmälda till världscupfinalen. Sverige är representerat av Patrik Kittel/Toy Story och Tinne Vilhelmson-Silfvén/Don Auriello. Om en vecka, lördagen den 22 april, koras segraren. Holländska ryttare har gjort bra i från sig i världscupfinalen historiskt sett med elva segrar sedan den första finalen reds 1986.

I en film på engelska på sin hemsida berättar Adelinde Cornelissen historien om henne och Parzival.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden