Fem nådde över 70 procent

Dressyr  (Uppdaterad) Tisdagens semifinal i dressyrens 5-årschampionat i Falsterbo fick tre hästar över 70 procent efter den första hälften i startlistan. Det tillkom sedan ytterligare två under eftermiddagen.

Bäst hittills är den godkända hingsten Rausing 1233 som med Sandra Sterntorp vid tyglarna nådde 72,963 procent.

Uppdatering
Rausing behöll ledningen ända in i mål. Bakom de fem i täten var det ett glapp på drygt 2,5 procentenheter. För att bli bland de tolv till final i Folksam Scandinavian Open för 5-åringar krävdes höga 64 procent.

Resultat

Om de flesta hästar skötte sig mer eller mindre som ryttaren hade tänkt så fanns också ett rejält undantag. Sohn der Sonne hade inte alls samma planer om dagen som sin ryttare och gav Jessica Andersson övermäktigt problem.  Hon hade ingen chans och efter att hingsten backat in på banan och dragit med sig dressyrstaketet återstod inget annat än uteslutning. Se bildserien av vår fotograf Mikael Carlsson.