Dressyr
12 juli 2012 11:32

Rausing 1233 överlägsen vinnare

(Uppdaterad) Med flertalet nior i protokollet tog hingsten Rausing 1233 en säker seger i Scandinavian Open för 5-åringar. Sandra Sterntorp upprepade därmed semifinalsegern från i tisdags.

Rausing 1233 överlägsen vinnare
Sandra Sterntorp lotsade Rausing 1233 till finalseger bland 5-åringarna i Falsterbo. Copyright © MoM Media 2012. All rights reserved

Domare C hade Rausing (hingst e Rock Forever-Dimension, uppf Friedrich Vekens, äg Elizabeth Ball) på nästan 80 procent, även om den slutgiltiga summan blev 78,025 procent. Bäst betalt fick den ökade skritten, med två nior.
Tvåan, Carlton Hill VDL 1248 med Mia Runesson i sadeln, var rejält distanserad i resultatlistan på dryga 72 procent. Danske valacken Robinho knep tredjeplatsen.

– Det är den bästa häst jag suttit på. Det är en stor ära att få rida och utbilda en sådan här häst, med tre fantastiska gångarter. Han är så avslappnad och lugn men har ändå ett sånt tryck i sig, berättar en glad Sandra Sterntorp efter prisutdelningen.
Rausing ägs av amerikanska Elizabeth Ball, och det återstår nu att se om hingsten blir kvar i stallet efter dagens seger.
Hon älskar honom, precis som jag gör. Men det är osäkert om han blir kvar, det beror alltid på vad folk vill betala.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden