Dressyr
30 augusti 2012 10:39

Fyra svenska hästar i Paralympics

Sverige har bara en ryttare på plats i Paralympics, Anita Johnsson som gör sin första start i morgon fredag. Men det finns även fyra svenskfödda hästar med i startfältet.

Tävlingarna startar idag, men Anitas första klass – i Grade Ia – går i morgon fredag.
I samma klass som Anita startar finns även SWB-hästen Undulette (sto f-96, e Underworld xx-Utrillo, uppf Magnus Dyrendahl), som tidigare tävlat upp till trestjärnig fälttävlan med Tobias Grönberg i sadeln. Stoet rids nu av Natasha Tse Pui Ting, Kina.

I Grade III finns två svenskfödda hästar – en av dem är LJT Akilles (val f-00, e Amiral-Herkules, uppf Bollerups Lantbruksinstitut), med flertalet placeringar i medelsvår dressyr, som nu rids av brittiska Deborah Criddle.
Den andra är Ballantine (val f-98, e Bourbon-Bernstein, uppf Benny Månsson), tidigare ägd av Gränsbo Stuteri och Rose Mathisen, som nu har norska Anne Cecilie Ore i sadeln.

Danska Line Thoring Jörgensen rider tidigare godkände hingsten Di Caprio (val f-99, e De Niro-Napoleon, uppf Helena and Niclas Magnusson) i Grade IV. Med Pernilla André gick Di Caprio svår dressyr.

Paralympics

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden