Dressyr
3 augusti 2012 18:54

Marina i dubbel ledning

(Uppdaterad) Marina Mattsson tog en klar ledning, när helgens dressyr-SM för juniorer och young rider inleddes med juniorklassen hos Kågeröds Lantliga Ryttarförening vid foten av Söderåsen i Skåne.

Junior-SM inleddes med FEIs lagtävlansprogram, där Marina Mattsson var ensam att nå över 70 procent. Hon gjorde det dessutom i dubbel upplaga och har därmed bra förspänt inför fortsättningen. I söndagens kür får dock varje ryttare endast rida en häst.

Marina lyckades dessutom med det lilla konststycket att landa på 70,901 procent med både Cassio och Beckham. Trea i klassen blev Mathilde Hannell med 68,739 för Wolkenfroh.

Uppdatering
Med startnummer 14 bland 32 deltagare tog Elin Aspnäs ledningen i motsvarande SM-start för young rider efter 72,763 procent med Donna Romma. Det handlade om Prix St Georges och Elins resultat höll hela vägen. Det var dessutom drygt tre och en halv procentenheter bättre än Tove Melin som med Dawson 5 också fick en bra start mot hägrande medaljer.

Fullständigt resultat 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden