Woodlander Farouche och Michael Eilberg vann unghäst-VM i dressyr för 6-åringar på det bästa resultatet sedan 2006.
Woodlander Farouche och Michael Eilberg vann unghäst-VM i dressyr för 6-åringar på det bästa resultatet sedan 2006.
Foto: Kim C Lundin

Brittisk seger - Tabasco femma

Dressyr  Verdens drottning på unghäst-VM är fux och kommer från Storbritannien. Woodlander Farouche har vunnit två år i rad - nu med världsrekordet 9,88 poäng. Svenska Anna Svanberg och Tabasco blev femma, det bästa SWB-resultatet på flera år.

För Anna Svanbergs andra häst Bellman tog orken slut. Mia Runesson med vackra Barcelona drabbades av den trötthet som många lilla finalen-kvalade upplever.

Michael Eilberg visade Farouche med självklar avspändhet och ändå en fantastisk spänst och kadens, få 6-åringar har galoppombyten med sådan gest och luftighet. Resultatet 9,88 slår de tidigare rekorden och Woodlander Farouche tar plats i den exklusiva klubben av dubbelsegrare som varit bäst både som 5- och 6-åring.

Emmelie Scholtens var klar tvåa med Borencio, även han en finalist 2011, efter en fin och säker uppvisning. Det blev ett avbrott inför sista galoppombytet men Emmelie kom igång igen och löste det elegant. 

Svenskägda Sir Donnerhall II reds till en tredjeplats av danske  Thomas Sightenbjerrgard, ett av få ekipage som förbättrade sina resultat i finalen. Han hade massor av krut kvar och visade under prisutdelningen prov på alla möjliga skolor.

 

Anna Svanberg var först ut med Tabasco och gjorde en suverän ritt, tillsammans har de lyckats få högre poäng i varje runda, en bedrift i sig.
-Ja, i dag var det verkligen Tabascos dag, sa Anna.
- Han gjorde allt rätt och var helt med på noterna.
-Bellman var fantastisk på framridningen men dog helt inne på banan, jag drev som jag aldrig gjort förr men han var helt slut.
Kanske var detta sista gången Anna tävlade Tabasco, ny andelsägare i hingsten är Minna Telde.

Resultat