Emilie Nyreröd med Miata och tvåan Marina Mattson med Mainau rider ärevarv på Flyinge.
Emilie Nyreröd med Miata och tvåan Marina Mattson med Mainau rider ärevarv på Flyinge.
Foto: Charlotte Kulneff

Nyreröd och Jansson i täten

Dressyr  Det blev solklar seger för Emilie Nyreröd i Lövsta Future Challenge för unga ryttare på Flyinge på lördagen. Lika stor marginal blev det för Mattias Jansson med Brisbane i motsvarande klass för unga hästar. Båda ekipagen är nu vidare till Globen.

- Jag ville bättra på den poäng jag hade från en sämre placering, det var mitt mål för dagen, sa en fokuserad men mycket nöjd Emilie Nyreröd efter ritten.
- Globenplatsen är säkrad och i Djursholm kommer jag att rida GP-klassen, säger Emilie som precis fyllt 25 år och därmed lämnar U25-klasserna bakom sig efter god insats i Aachen i somras.

- Brisbane gick inte på sitt bästa, han har varit ledig en vecka efter att ha tävlat mycket men hans lägsta nivå är hög, sa Mattias Jansson som valde bort SM-klassen. 

- Globen passar vår planering bättre, jag åker till Anky van Grunsven för träning och tävling i Luxemburg under nästa vecka, berättar Mattias som med knappt en handfull starter har en ganska lugn helg på Flyinge.

Resultat, unga ryttare

Resultat, unga hästar

Kim C Lundin

E-post: kim.lundin@tidningenridsport.se

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Kopiering och publicering - även för privat bruk - utan tillstånd är förbjuden.

4 0
  • Annons