Dressyr
15 november 2013 21:33

Jennie vann GP

Ņrets sista stora nationella dressyrmeeting pågår i Helsingborg, traditionsenligt i novembermörkret. Med fulla startlistor pågår klasserna från tidig morgon till sen kväll. Dagens första segrare blev Ellinor Magnusson på Pixar (SWB), medan Grand Prix-klassen hade Jennie Larsson med Zircoon Spring Flower i topp.

Jennie vann GP
Glad segrarinna Jennie Larsson med Zircoon Spring flower Kim C Lundin kim@witnet.se

Tävlingarna pågår hela helgen med grande finale på söndag med Dressyrringens MsvB-final, Lilla rundans Intermediare I och Grand Prix kür med 17 ekipage i startlistan.

Anna Svanberg och Hermes 1086 var först ut och gjorde ett fint program med bara en malör i ettorna som drog ner procenten, 66,844 procent.

Jennie Larsson med Zircoon Spring Flower var näst i tur och höll länge ledningen. Den stora valacken var inte riktigt så bländande som under tidigare tävlingar på säsongen, kort i halsen och lite ostadig i kontakten men Jenny och Zircoon har en hög lägsta nivå med 68,085 procent.

Cecilia Andrén Dorselius var så glad åt att vara igång med Lennox efter hans långa skadeuppehåll.
– Han var så himla glad att vara tillbaka på banan. Det var spikraka öron hela vägen. Det spelar ingen roll att det blev lite missar, det tar jag så gärna, sa en glad ryttarinna,  67,482 procent.
– Så sjuk som Lennox var efter Falsterbo så känns allt som en seger.

Klassen präglades annars av debutanter och ekipage tillbaka på banan efter en tids frånvaro. Landslagsryttarna Rose Mathiesen och Charlotte Haid-Bondergaard visade båda upp nya hästar för klassen.

Hingsten Zuidenwind 1187 är bekant för många i kraft av fina avelsframgångar och en strålande svit i lilla rundan. Efter ett fint travprogram med många höjdpunkter smög det in sig lite fel i bytesserier och piruetter men trots skrala poäng en lovande debut.

Nya hästen på Norrehee är Roberto de Frettes som passar Charlotte mycket bra, lite lik hennes tidigare häst Lonevan.
– Det blev mycket missar men det känns ändå som en okej premiär, konstaterade Charlotte.

Hon gick ut näst sist med Triviant och hade det inte varit för ett förargligt fel i en bytesserie så hade segern varit hennes. Nu blev det målsnöre med Jennie Larsson på samma procent där Jennie avgick med segern tack vare bättre poäng på allmänt intryck.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden