Dressyr
25 april 2013 16:48

”Känslan är så bra just nu”

Helen Langehanenberg går från klarhet till klarhet, och nu sitter hon i förarsätet inför lördagens avgörande Grand Prix Kür i Scandinavium. Och hon kunde inte vara mer nöjd med sin Damon Hill NRW.

– Allt kan hända i küren men vi kommer helt klart att fajtas, säger tyskan på presskonferensen.
– Jag hade en väldigt bra känsla och han är verkligen på g och framme för hjälperna. Vi hade en liten miss i ettorna och det blev dyrt, men resten var mycket bra.

Även tvåan, holländaren Edward Gal, var nöjd med dagens uppvisning. Gal fick stora applåder efter sin ritt med Glock’s Undercover – många minns honom från tiden med Totilas.
– Undercover var lite spänd idag, men han vill alltid göra det bra. Nu kan jag kontrollera honom bättre och han gör väldigt fina övergångar, det gav verkligen en bra känsla.

Tinne strålade och var glad över hur Anton, Don Auriello, tog sig genom programmet.
– När jag red in var han lite spänd, men sedan blev han bara mer och mer avspänd under ritten. Det är jag väldigt glad för.

Minna Telde, näst bäst av svenskarna, slutade på sjunde plats och var mycket nöjd över hur enögde Santana utvecklats.
– Vi har varit på mycket miljöträning, kamera- och blixtträning, eftersom han inte ser på ena ögat. Han måste lita på mig där. Jag hade en sådan go-känsla i magen när jag red in på banan idag, han är fantastisk. Santana har en annan styrka och trygghet idag.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden