Dressyr
27 juni 2013 14:24

Sverige fyra i Nations Cup

(Uppdaterad 16.30) Sverige slutade fyra i torsdagens Nations Cup i Aachen. Patrik Kittel och Toy Story var bästa svenska ekipage med en 15:e plats individuellt. Tyskland vann före Danmark.

Sverige fyra i Nations Cup
Jeanna Högberg och Liza Minelli var först ut i det svenska laget i Aachen på torsdagen. © by.Hanna

Sverige ligger tvåa totalt i Nations Cup efter de första två omgångarna. I cupens tredje runda, som avgörs i Aachen under torsdagen, är siktet inställt på pallplats. 

Jeanna Högberg var först ut av svenskarna på torsdagen. Hon visade Liza Minellis fina ökade trav, men hade en miss i ettorna. Ekipaget slutade på 68,766 procent. 

Malin Hamilton och Fleetwood fick 70,234 procent – personligt rekord – efter ett program med bland annat en fin vänsterpiruett och bra ökad skritt.
– Jag tycker att det flöt på jättefint. Det var så kul att rida, säger Malin Hamilton.
– Framförallt är jag glad över att min häst kändes fräsch. Det här var första starten sedan april. Han har haft lite problem efter en vrickning.

Sverige låg fyra när halva klassen är avklarad.

Charlotte Haid Bondergaard startade som tredje lagryttare men med ett par missar – bland annat i bytena i varje och i högerpiruetten – blev det 67,745 procent för henne och Triviant 2.

Uppdatering 16.30. Patrik Kittel var sist ut i det svenska laget med Toy Story. Ekipaget gjorde en jämn uppvisning utan att riktigt glänsa till någonstans. Dessvärre blev det också ett litet jämfotahopp i ettorna. Resultatet blev 71,085 procent och en 15:e plats individuellt, vilket är bästa svenska resultatet. Sverige slutade fyra i lagtävlingen.
– Det är ett okej resultat. Det är alltid tufft här i Aachen, säger den svenska förbundskaptenen Bo Jenå.  

Tyskland vann lagtävlingen – precis som alla tidigare år. 

Resultat, individuellt
Resultat, lagtävlingen

Webb-tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden