Dressyr
20 augusti 2013 12:18

Scandic ohalt igen

Patrik Kittels Scandic var symptomfri när han lastades för att åka hem från Herning. Men det är ingen som tvekar om att det var rätt beslut att skicka hem honom då han var halt och svullen i höger framben på måndagen.

Patrik Kittel har precis anställt en ny hästskötare i Josefine Lunn. Hon fick börja sitt nya arbete med en akutkörning från Kittels bas i Tyskland till danska Herning när Scandic blev halt. Reservhästen Toy Story skulle ju levereras.
– Hon var framme med ”Toy” vid halv tolv i natt, säger Patrik Kittel som var ute och red valacken på tisdagens morgon.
– Han känns jättefin och verkar tycka det är kul att vara här. 
Beslutet att köra upp Toy Story till Herning togs snabbt och det var knappt att det fanns tid att ge honom en välbehövlig klippning innan avfärd.  

Efter några timmars sömn var det dags för Josefine Lunn att köra de åtta timmarna tillbaka – nu med Scandic bak i den lilla lastbilen. Och hingsten har övernattat väl.
– Scandic såg helt okej ut och var symptomfri när han åkte härifrån i morse, säger landslagsveterinär Jonas Tornell.
De undersökningar som har gjorts visar att något akut har hänt i hingstens karpaltunnel. Han behandlades med cortison och smärtstillande på måndagen.
– Det kan så klart vara därför han var symptomfri i dag, säger Jonas Tornell som inte vill spekulera i vad som kan ha orsakat skadan.
– Att starta honom var aldrig något alternativ när det blev så här. Jag får vara glad och tacksam över att jag har en så fin reservhäst, säger Patrik Kittel.  

Scandic ska nu genomgå en grundligare undersökning. 

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden