Dressyr
14 september 2013 14:39

Stockholmstrio till Helsingfors

Morgondagens stjärna i dressyr 2012, Zircoon Spring Flower, gör internationell debut. Tillsammans med sin ständiga ryttare Jennie Larsson åker han till Helsingfors 17-20 oktober.

– Jättekul, säger Jennie Larsson som får sällskap på Finlandsfärjan av Caroline Darcourt med Paridon Magi och Eva Ulf med Caruso.
Stockholmstrion kommer att rida den trestjärniga Grand Prix-dressyren som går vid sidan av världscuphoppningen.

Paridon Magi och Caruso har gjort några internationella starter tidigare.
– Zircoon är redo mentalt. I styrka skulle han egentligen behöva ett år till för att kunna konkurrera. Men det är super att få komma ut redan nu, säger Jennie Larsson som ridit internationellt som junior och young rider.  

Zircoon Spring Flower (e Painted Black-Armstrong) ägs av Lövsta Stuteri och har ridits av Jennie Larsson sedan han var unghäst. I november blev han utnämnd till Morgondagens stjärna på Ryttargalan och under året levt upp till förväntningarna med besked. På 17 starter till och med Grand Prix har ekipaget levererat elva segrar och för övrigt varit sämst fyra. 
– Jag tror dom vinner i Helsingborg, bara hästen klarar båtresan bra och inte blir stressad av framridningen där som kan vara rätt rörig, säger Gustaf Svalling, internationell femstjärnig domare.
Svalling var en av tre domare som hade Jennie och Zircoon som klar etta i fredagens Intermédiaire II i Djursholm.
– Zircoon är absolut en häst för den internationella arenan och Jennie har gjort ett fantastiskt jobb med honom. Han har varit mycket vild och svår tidigare, vad jag förstår. Jag tror på dem, säger Svalling.   

Senare idag, under Djursholms elitdressyr, avgörs om ekipaget går till final i Lövsta Future Challenge i Globen. 

Helsinki International UB Horse Show är Finlands största sportevenemang inomhus. Förra året sattes publikrekord när 51 000 besökare såg tävlingen.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden