Dressyr
20 oktober 2014 12:20

Global Dressage Forum startar

Dressyrens mest inflytelserika konferens startar i dag på nya marker. Stuteri Blue Hors på Jylland i Danmark står som värd för det ambitiösa programmet som under mer än ett decennium satt agendan för dressyrvärlden. Ridsport är på plats och rapporterar.

Global Dressage Forum startar
Stuteriets stora profil står staty utanför den nya ridhusarenan. Kim C Lundin kim@witnet.se

Global Dressage Forum står under HKH Prinsessan Benediktes beskydd och det är också prinsessan som invigningstalar när nu konferensen gör en historisk flytt norrut från holländska Bartels Academy i Hooge Mierde.

Den anläggning som nu står värd för Global Dressage Forum är Stuteri Blue Hors faciliteter i Randböll på Jylland, sedan 2009 har omfattande ombyggnader och renoveringar genomförts. Den nya hallen tar mer än 2000 sittande gäster och är ljus med fantastisk akustik tillika utsmyckning. Som centrum för dansk dressyravel med många tongivande hingstar är Blue Hors ansvarig för mycket av det som händer i dansk dressyrsport och avel. Anläggningen har de senaste åren använts även till större dressyrmeeting. Idag är det förmodligen en av de mest påkostade och stora anläggningarna i norra Europa om inte den största.

Under konferensen presenterar FEIs dressyrdirektör Trond Asmyr som brukligt de nyheter och förändringar som planeras på den sportsliga nivån. I år får han sällskap av FEIs legalt ansvariga Liza Lazarus som tillsammans med två stora sponsorer ska berätta om sportens sponsorutmaningar.

GDF innehåller alltid praktiska demonstrationer och i år är Adelinde Cornelissen först ut med att visa sina träningsmetoder. Det innebär en för utländsk publik första visning av Aqiedo, hennes blivande stjärnskott.

Senare på dagen är det dags för Charlotte Dujardin att prata om mästerskapsdrömmen, dock utan sin partner Valegro som nyligen varit i både Danmark och Norge för clinics. 

Under kvällen blir det praktiska demonstrationer och intervju med en av Tysklands mesta dressyrfamiljer. Det är unga Fabienne Lüttkemaier som med mamma och moster Gina Cappellmann-Lüttkemaier och Nadine Capellmann formar en veritabel dressyrdynasti.

Under tisdagen fortsätter programmet och vi rapporterar längs vägen så mycket nätverk och tid medger.

Program
Global Dressage Forums hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden