Dressyr
19 november 2014 13:43

Adelinde skadad – missar Friends

Adelinde Cornelissen var ett av Sweden International Horse Shows stora dressyrryttarnamn i år. Nu missar hon tävlingen på grund av en skada - något som hon verkligen är ledsen för.

Adelinde skadad – missar Friends
Adelinde Parzival hade sett fram emot att komma till Sverige, men missar nu SIHS på grund av en skada. (Arkivbild från VM) Roland Thunholm

Världsfemman i dressyr skriver på sin facebook att hon ”verkligen vill åka” men att hon brutit benet och att det inte kommer att ha läkt lagom till världscupdressyren i Friends Arena nästa vecka. Läkarna har beordrat sex veckors uppehåll från ridning.

”Självklart hade jag hoppats på att börja tidigare än så, och självklart har jag i hemlighet försökt rida (säg inget till doktorn), men tyvärr är mitt ben fortfarande för svagt… Jag beklagar det verkligen! Stockholm är en så fantastisk show! Jerich Parzival har många fans i Sverige, så jag såg fram emot att tävla där. Nästa år kommer jag definitivt att vara på Stockholm (Sweden, reds anm) Horse Show!”

Vem som tar Adelindes plats i världscupdressyren återstår att se. I nuläget är Patrik Kittel, Tinne Vilhelmson Silfvén, Minna Telde, Jeanna Högberg samt Paulinda Friberg klara för start.

Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden