Dressyr
17 april 2014 11:00

Jenå lugn inför Lyon

Förbundskapten Bo Jenå är nöjd och ser fram emot världscupfinalen i Lyon. "Med en ryttare som Tinne Vilhelmson Silfvén, fyra på världsrankningen, med i finalen kan jag inte vara annat".

Jenå lugn inför Lyon
Roland Thunholm

Han åker till Lyon för att följa finalen på plats men också för att spana in konkurrenterna inför årets VM.

– Det är ett ovanligt starkt finalfält i år, otroligt starkt och hårdast tänkbara konkurrens, menar Jenå som tippar att toppstriden står mellan Damon Hill NRW och Valegro. Tyskt mot brittiskt med ett inslag av ”Fritzie” det vill säga Glock’s Undercover med i leken.

Är du besviken över att vi inte har fler svenskar med i finalen?
–  Nej, det är jag inte för vi lade tidigt en plan att ingen annan skulle satsa på finalen, om det gick att komma med så var det såklart bra men inga ryttare har jagat poäng. Det är helt medvetet att vi inte satsat på finalen i år för VM är årets huvudmål och det är utomhussäsongen som gäller. 
– Tinne har ju haft en längre och väl avvägd tävlingssäsong i ett varmare klimat så för henne blir det ett helt annat läge. Det ska bli spännande och se hur finalen avlöper.

För förbundskaptenen är siktet redan inställt på utomhussäsongen och den stora kraftmätningen i tyska Hagen sista helgen i april.
–  Det är flera som gjort fina resultat i Vidauban och söderut men det är många toppryttare på plats i Hagen så där börjar allvaret för att ta ut lagryttarna till VM, förklarar Bo Jenå.

De tre toppnationerna Storbritannien, Tyskland och Holland är i stort sett omöjliga att rubba med de senaste resultaten i minnet. För svensk del är Danmark den svåraste konkurrenten om de har alla sina toppekipage på banan. De har tre med i världscupfinalen med Nanna Skodborg Merrald och de två USA-baserade ryttarna Lars Petersen och Mikala Gundersen.

–  SM i maj på Ericsberg blir en jätteviktigt tävling för uttagningarna framöver, där ska alla vara med som vill vara aktuella för lagplatser, avslutar förbundskaptenen.

Ridsport finns självklart på plats och ger dig möjlighet att följa Tinne och Anton på deras väg mot küren med programmet ”Who’s Anton” och få fler kommentarer från Bo Jenå.

Följ Världscupfinalen på SVT

Tävlingens websida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden