Dressyr
18 april 2014 16:15

Lottning och träning klar

Dagens lottning av dressyrekipagen till lördagens grundomgång i världscupfinalen i Lyon gick inte utan incidenter. Tinne och Don Auriello har fått startnummer åtta. Morgonens värmning fungerade okomplicerat för samtliga ekipage även om en del valde att bara visa arenan för sin häst.

Lottning och träning klar
Valegro framför sin delägare och tränare Carl Hester, i sadeln Charlotte Dujardin. Kim C Lundin kim@witnet.se

Det fanns 18 startnummer att lotta ut och det sker numera helt utan seedning som i hoppningen. Det var 2013 som Helen Langehanenberg drog nummer ett i Göteborg, det slapp hon nu i Lyon. Istället är det amerikanska Tina Konyot med DWB-hingsten Calecto V som går ut först.

Nanna Skodborg Merrald med Millibar är lottade som nummer två och startar förutsatt att valacken går igenom en andra besiktning lördag morgon klockan 7. Första startgrupp innehåller bland annat Edward Gal på Glock’s Undercover, Helen Langehanenberg med Damon Hill NRW och vårt svenska ekipage Tinne Vilhelmson Silfvén på Don Auriello som fick nummer åtta. Charlotte Dujardin och Valegro startar näst sist och Mikala Munther Gundersen på My Lady är sist ut.

Lottningen fick en märklig vändning när det uppdagades att arrangören inte märkt startnummer sex och nio. Edward Gal fick nummer nio och Isabell Werth nummer sex, eller var det tvärtom? diskussion uppstod och lottningen gjordes om med omvänt resultat. Isabell Werth går ut som nummer sex.

Ryttarnas första möjlighet att känna på arenan gick utan incidenter och de flesta hade en tränare med sig. Patrik Kittel var på plats och coachade australiensiska Mary Hanna på Sandro Hit-avkomman Sancette.
– Mary kom för fyra veckor sedan men då var hästen lite skadad så vi har kanske haft tio dagar av träning, nu blir hon i Europa för att satsa på VM, berättade Patrik.

Startordning lördag

Världscupens hemsida

SVT sänder från världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden