Dressyr
24 april 2014 10:11

Svensk dressyrkvintett i Hagen

Till Hagen i helgen kommer flera av de bästa internationella dressyrryttarna när det vankas utomhuspremiär. I måndags utökades Sveriges trupp från fyra till fem ryttare.

Svensk dressyrkvintett i Hagen
Trots sent besked är Paulinda Friberg och hästen Di Lapponia i god form inför helgens utomhuspremiär i tyska Hagen. LOTTAPICTURES AB

Patrik Kittel med Deja, Sofie Lexner med Charming Boy, Rose Mathiesen med Bocelli 549 och Charlotte Haid-Bondergaard med Triviant 2 startar alla i tyska Hagen till helgen. I måndags fick Paulinda Friberg besked av förbundskaptenen Bo Jenå att hon skulle komplettera den svenska uppställningen. Många av de internationella dressyrryttarna kommer att vara på plats, bland andra världssexan Isabelle Werth.


- Ett bra resultat i Hagen väger tungt, säger förbundskapten Bo Jenå till Svenska Ridsportförbundet.

Tre andra svenska dressyrryttare har fått tacka nej till tävlingen. EM-ryttaren Malin Hamiltons häst Fleetwood har fått nässelutslag och behövde behandlas. Minna Teldes Santana vilar på grund av ett svullet bakknä och Caroline Darcourt har lämnat återbud till tävlingen.

Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden