Dressyr
21 september 2014 17:31

Två blågula till Jennie Larsson

Jennie Larsson hade en fin helg på Djursholms elitdressyr, där hon vann både Grand Prix och GPKür.

Två blågula till Jennie Larsson
Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower i dubbel upplaga efter seger i både Grand Prix och GPKür. Roland Thunholm

I båda fallen satt Jennie så klart på den Hollandfödde 10-årige Zircoon Spring Flower (val e Painted Black-Armstrong).

På lördagen samlade paret ihop till 72,667 procent. Det var ingen klar seger och i en oenig domarkår var det endast en som hade Jennie främst. En annan av domarna höll Kristian von Krusenstierna som etta men han blev tvåa efter 72,6 med Biggles 1015. Den tredje domaren höll på tredjeplacerade Mads Hendeliowitz men han nådde endast till höga 71 procent med Weihenstephaner.

I söndagens Kür blev det lite lugnare för Jennie Larsson. Där toppade hon på 76,958 procent, vilket var klart bättre än Hendeliowitz och Krusenstierna som bytte plats jämför med lördagen. Emilie Nyreröd var fyra i båda klasserna med Miata.

Helgen resulterade även i en dubbel för junioren Emelie Aldenfalk. I konkúrrens med seniorer satte hon Winton (val f -04 e Warsteiner-Donnerfly, uppf Ulf Nilsson) främst först i lördagens Prix St Georges och sedan i söndagens Intermédiairie I efter 73,596 respektive 74,079 procent.

Fullständiga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden