Dressyr
13 oktober 2015 13:52

Fyra svenskar till premiären

Det stora hösttecknet är snart här. Till helgen startar världscupen och fyra svenska ryttare har då chansen att håva hem poäng på dressyrbanan i Odense.

Fyra svenskar till premiären
Paulinda Friberg och Di Lapponia T ingår i det ledande svenska laget. (Arkivbild) Foto: Kim C Lundin

Samtidigt som hoppryttarna styr till Oslo för sin världscuppremiär tar dressyrryttarna sikte på danska Odense. På torsdag drar tävlingarna igång och Reem Acra FEI World Cup är den stora höjdpunkten. Nio världscupomgångar, varav en i Stockholm, väntar innan de allra bästa ryttarna till slut gör upp i Göteborg i mars.

I premiären representeras Sverige av fyra ryttare:
Paulinda Friberg med Di Lapponia T, världscupfinalister i Las Vegas i april.
Emilie Nyreröd med Miata, färskt EM-ekipage.
Tinne Vilhelmson Silfvén med Benetton Dream FRH, den mest rutinerade ryttaren på en världscupdebutant.
Jennie Larsson med Zircoon Spring Flower, har redan världscuppoäng från centraleuropeiska ligan genom placering i Tallinn nyligen.

– Jag tror att ”Kingen”, som vi kallar Zircoon Spring Flower för, är i mycket bra form. Han får leva livet och trivs med sitt nya stall och sin hage i direkt anslutning till stallet. Perfekt, berättar Jennie Larsson, som har flyttat till Sorunda utanför Stockholm, för Ridsportförbundet.

Hon ser fram emot världscuppremiären i helgen.
– Jag tänker så här inför Odense. Det är fin femstjärnig tävling. Jag funderar inte på att det är världscup. Jag vill istället utmana mig själv och rida mot bra ekipage, för bra domare. Jag jagar inte poäng.

Högst rankade ryttarna i Odense förutom Tinne Vilhelmson Silfvén är Edward Gal med sin andra häst Glock’s Voice och partnern Hans-Peter Minderhoud med Glock’s Romanov, tillbaka efter ett skadeuppehåll.

FEI TV sänder direkt

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden