Dressyr
25 november 2015 13:02
Ridsportplus

Bråkenhielm tar täten

När Elmia presenterade sitt nya hästevenemang fanns det en stark stöttepelare till dressyren med i arrangörskvartetten. Anna Bråkenhielm, känd mediaentreprenör och ägare av Skillinge Dressyr med många championatsframgångar, är ansvarig för dressyr under evenemanget. Hon utlovar auktion på gångartshästar.

Bråkenhielm tar täten
Anna Bråkenhielm med en av sina många unghästar, här 6-åriga Cowandilla.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Tidigare i höst meddelades det att Anna Bråkenhielm tog klivet in i Falsterbo Horse Shows dressyrevenemang rekryterad av Jana Wannius. Nu utgör de två hälften av kvartetten som ska sätta Elmia på hästkartan i Skandinavien igen. 

    Vi fick en frågerunda med Anna Bråkenhielm när nyheten kablats ut om det nya evenemanget. 

    Vad får vi se för dressyr på Elmia nästa höst?
    – Vi kommer att se till att det blir stor variation och hög nivå på dressyren på Elmia. Allt från ponnykür och klasser för de bästa unga ryttarna till GP och fina utmaningar för Sveriges främsta unghästar, meddelar Bråkenhielm.
    – Här är det meningen att spetsen inom svensk dressyrsport ska samlas. Både dagens etablerade elit och morgondagens mest lovande stjärnor. Det ska vara ett välarrangerat evenemang som ingen i Hästsverige vill missa, fortsätter hon.
    – Vi fokuserar på tillgänglighet för publiken. Mycket kür och flera klasser med färre starter hellre än segdragna  klasser med alltför många ekipage, menar Anna Bråkenhielm.

    Hon arbetar bland annat med programmets detaljerade utformning samt med att knyta strategiska samarbetspartners till Elmia Scandinavian Horse Show. 

    Du är redan en framgångsrik hästägare, räcker inte det? Vad får dig att göra det här?
    – För mig som brinner starkast för dressyren är det också en viktig utmaning att tänka till extra så att sponsorer verkligen får ut det mesta möjliga av sitt engagemang och vill satsa på dressyren på lång sikt, förklarar Bråkenhielm.
    – Jag tror att dressyrsporten i Sverige kommer att gynnas av ytterligare ett kvalitetsevenemang. Jag vill vara med och bidra till att få fram fler ekipage för de stora internationella sammanhangen och skapa en mötesplats för alla inom dressyrsporten. Nu hoppas jag att vi ska kunna knyta många olika samarbetspartners till dressyren och främja hästförsäljningen, inte minst för uppfödarna, genom välarrangerade auktioner för gångartshästar, säger hon.

    Anna Bråkenhielm tror att det på sikt går att locka internationell publik till Elmia och Jönköping. enligt henne var det lätt att välja Elmia för ett nytt stort evenemang. Strukturen där är bra, hallarna, möjligheterna och det enligt henne perfekta geografiska läget.
    – Det bästa med att vara på Elmia är att det inte finns några begränsningar, evenemanget kan växa, summerar Bråkenhielm som menar att en tävling  i den här storleken är efterlängtad. 

    Vad tror du er tävling för flera olika kategorier av ryttare och ekipage betyder långsiktigt för dressyren i Sverige? 
    – 
    Som hästägare vill jag naturligtvis ha ännu fler tävlingar på hög nivå i landet. Jag satsar ju mest på unghästar och det finns idag bara två stora händelser om året för oss, förklarar hon.
    Det är Unghästchampionaten på Flyinge och Scandinavian Open i Falsterbo som Anna Bråkenhielm syftar på.
    – Jag tror att det finns plats för fler arrangemang. Sedan är det ett glapp för hästarna som precis gjort klart unghästchampionaten och ska vidare upp i klasserna. Bland sju-nio åringarna ska ju de nya stora stjärnorna gallras fram. Dressyrringens Intermédiaire I Kür Cup och Lövsta Future Challenge är mycket bra satsningar. Som hästägare vill jag gärna se fler sådana initiativ, menar Anna Bråkenhielm.

    Tror du att Swede Horse kommer till er nu och vill komma in i ert arrangemang? Har ni haft kontakt med dem?
    – Det pågår inga diskussioner med Swede Horse för närvarande. Men, vi håller dörrarna öppna för alla möjliga samarbeten som är bra för evenemanget och sporten, säger Anna Bråkenhielm.


    Skillinge Dressyrs mest framgångsrika häst är Dan Brown, framgångsrik som unghäst, senast som segrare i 7-årschampionatet på  Flyinge riden av Jeanna Högberg.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden